Saammeko esitellä: tadaa, tässä ihanat suunnittelijat ja merkit, joiden kanssa Pikkulintu tekee yhteistyötä.

Bobo Choses

Once upon a time there was a friendly clothing brand that spoke the language that children speak...

Espanjalainen BOBO CHOSES sai alkunsa 2008 by Laia Aguilarin (creative manager & designer) ja Adriana Esperalban (general manager) ideasta. Muutama vuosi aikaisemmin kaksikko oli perustanut design- ja kommunikaatiostudio OTTO&OLAFin. BOBO CHOSES syntyi uteliaisuudesta tehdä muutakin kuin graafista suunnittelua ja mainontaa

Ensimmäinen kokoelma, The Englishman & the Sitting Bull näki päivänvalon 2009 Pariisin Playtime-messuilla. Mallisto sai riemukkaan vastaanoton.

Alusta alkaen BOBO CHOSES on halunnut yhdistää brändin sielun, bisneksen ja yhteiskuntavastuun. Näin sai alkunsa myös ACTBYBOB.ORG, projeti, jonka tavoitteena on rahoittaa hyviä asioita kuten naisten koulua Bangladeshissa ja Aytimoun Yo -vapaaehtoisjärjestöä, jonka avulla Haitissa toimii orpokoti.

BOBO CHOSES-designit saavat alkunsa Gironassa ja Mataróssa Adriana Esperalba johtaa tiimiä, jonka ansiosta BOBO CHOSES -ihanuudet näkevät päivänvalon ja pääsevät lasten unelmavaatekaappeihin ympäri maailmaa.

BOBO CHOSES -tiimiläiset kertovat: "An advice that has worked for us: Always try to HAVE FUN!". Asenne näkyy vaatteissa, jotka eivät ole ryppyotsaisia vaan huumorilla höystettyjä.

Costo

Costo on kolmen helsinkiläisen designerin luomus, yritys tehdä uutta ja ainutlaatuista ympäristöä ja kestävää kehitystä kunnioittaen..

Coston tuotteet on valmistettu laadukkaista teollisuuden ylijäämämateriaaleista (mm. huonekaluverhoiluun tarkoitetusta villasta) ja valmistettu käsityön perinteitä kunnioittaen. Costo toteaa, että brändistä tekee ekologisen myös sen design: tuotteet ovat melkein anti-fashionia, omanlaisiaan, kaikille sopivia ja soveltuvia, ilman kapeaa kohderyhmäajattelua.

Deuz

Deuz on kahden ranskalaisen siskoksen, Marien ja Charlotten yhteisprojekti. Nykyään apuna on tosin kolmaskin tiimiläinen, taidekoulusta valmistunut Elsa.

Deuzin tavoitteena on luoda kirkkaita, eloisia ja ennennäkemättömiä tuotteita 0-10-vuotiaille lapsille. Kaiken pitää olla parasta mahdollista - lapsen näkökulmasta, siis erinomaista sekä käyttäjälle että heidän asuttamalleen planeetalle. Siksi Deuzin tuotteet on aina sertifioitua luomupuuvillaa, luonnonvärejä, kierrätettyä paperia... Ja vanhoja tavaroita raikkaasta, uudesta näkökulmasta designattuna.

Fine Little Day

Fine Little Day -merkin takaa löytyy Göteborgilainen Elisabeth Dunker, poikkitieteellinen taiteilija-suunnittelija, joka luo ihanuuksia muun muassa kuvataiteen ja valokuvauksen avulla. Suunnittelija itse kertoo inspiroituvansa erityisesti kuvituksen ja valokuvauksen yhdistämisestä uudenlaisissa yhteyksissä. Oman merkkinsä lisäksi Elisabeth on suunnitellut muun muassa Ikealle, Urban Outfittersille ja Kappahlille.

Fine Little Dayn blogista löytyy estetiikannälkäisille paljon katseltavaa!

Gense

Gense on valmistanut korkealaatuisia aterimia jo vuodesta 1856, jolloin ruotsalainen Gustav Erikson perusti sen edustamaan skandinaavista muotoiluperinnettä. Edelleenkin Gense tunnetaan upeasta laadusta ja tunnettujen suunnittelijoiden arkea ilahduttavasta muotokielestä.

Helsinki Remade

Kanadalais-suomalainen Elizabeth Salonen valittiin 2012 vuoden teolliseksi muotoilijaksi. Elizabeth on tullut tunnetuksi muun muassa Vallilalle suunnittelemista kankaista, Suunnon rannetietokoneista ja Keraplastin valmistamista hauskoista lampuista.

Elizabeth vietti lapsuutensa kanadassa, mutta ehti ennen pysyvää Suomeen muuttoa vierailla täällä opiskelemassa Taideteollisessa korkeakoulussa. Skandinaavinen vaikutus näkyy hänen töissään muotokielessä, rohkeissa väreissä, graafisissa valinnoissa ja halussa koetella rajoja materiaalien ja valmistusmenetelmien suhteen.

Elizabethia inspiroivat pienet jokapäiväiset seikat, kuten uutuuden viehätys, vanhan arvostaminen, ihmiset ja heidän tarinansa, vesi ja liike. H än suunnittelee mielellään tuotteita, joita tarvitaan ja käytetään arjessa. "Muotoilijana yritän katsoa asioita uudesta näkökulmasta, suunnitella persoonallisia tuotteita ja luoda yllätyksiä. Tulevaisuudessa tuotteiden elinkaari ja ympäristönäkökulmat pitää huomioida entistä paremmin", Elizabeth sanoo.

Helsinki Remade -sarja on erinomainen esimerkki tästä ajattelusta: perinteiset keittiöpyyhkeet ovat taidokasta käsityötä, selvästi uniikkeja ja käsin kudottuja. Ne henkivät historiaa, arvokkuutta ja samalla linkittyvät ajan kaareen vahvojen graafisten Elizabethin suunnittelemien printtien myötä.

Helsinki Remade -tuotteet ovat taidetekstiilejä, filosofisia ja esteettisiä, arjen juhlaksi tekeviä.

Kids on roof

Kids on roof on hollannissa asuvan pariskunnan Romy Boesveldtin ja Ilya Yashkinin 2005 perustama konsepti. Designereiden tavoitteena on yhdistää moderni elämäntapa luonnon, uudelleen löytämisen ja perusarvojen kanssa.

Kaikki tuotteet ovat ekologisia ja kannustavat luovuuteen sekä mielikuvituksen käyttöön. Ne on myös testattu kolmen lapsen ja suuren ystäväjoukon voimin. Ehkäpä siksi ne tarjoavat iloa niin monen ikäisille kauneudellaan ja kekseliäisyydellään.

Kokua

Kokua on pieni saksalainen perheyritys. Kokuan Like A Bike -pyörät on valmistettu Saksassa: puuosat tulevat Berliinin läheltä ja kokoonpano tapahtuu Aachenin lähellä Roetgenin pikkukaupungissa. Kokua käyttää pyörissään pelkästään ekologisia materiaaleja: puuta, myrkyttömiä lakkoja, myrkyttömiä ohjaustangon nuppeja ja vähähiilisiä reknaita. Tuotteet on suunniteltu ja rakennettu Saksassa noudattaen eurooppalaisia lakeja työolosuhteista ja palkoista. Ja tämäkös kaikki Pikkulintua ilahduttaa!

Miller Goodman

Zoe Miller ja David Goodman suunnittelevat palkittuja lastentuotteitaan Englannin etelärannikolla. Ennen ilostuttavia palikoitaan he julkaisivat useita lastenkirjoja.

Oman brändinsä ensimmäisen tuotteen he lanseerasivat vuonna 2008 ja se palkittiin parhaana lasten lahjana heti samana vuonna. Ekologisuus ja turvallisuus on MillerGoodmaneille itsestäänselvyys. Lisää maailmasta MillerGoodmanien silmin heidän hauskassa blogissa.

Modéerska Huset

Jenny Modéer perusti Modéerska Husetin vuonna 2011. Hän kertoo yrityksen juurten olevan pikkuruisessa Mönsteråsin kylässä Smålandissa. Miten sopiva paikannimi tuotemerkille, joka elää runsaista kuvituksista (mönster = kuva).

Jenny työskentelee Göteburgissa ja lähettää meille sieltä ihanaakin ihanammat luomupuuvillaiset luomuksensa. Merkin koot alkavat 50 cm:stä ja jatkuvat aina eskarilaisen 116cm:n.

Jennyn tyylin tunnistaa käsinpiirretyistä, mielikuvituksellisista maailmoista, jotka vievät lapset satujen lumoihin.

Nathalie Verlinden

Nathalie Verlinden on Belgialainen suunnittelija, joka on tunnettu laadusta ja luovuudesta, mutta erityisesti ympäristöä kunnioittavasta valmistuksesta.

Kaikki suunnittelijan kengät ovat meripihkalla kiillotettua nahkaa, joka on saanut mehiläisvahakäsittelyn. Aidon nahan tuoksu on ainutlaatuinen, kuten myös pienet epätäydellisyydet ja erot kenkien värisävyissä. Jokainen kenkä on näin ollen melkeinpä uniikki kiitos perinteisten värjäysmentelmien.

Käsityön ja luonnonmateriaalien yhdistelmästä syntyy erinomaisesti istuvia kenkiä, jotka mukautuvat käyttäjänsä jalkaan, hengittävät ja antavat juuri sen tuen ja suojan, jonka pieni kasvava ja vielä luutumaton lapsenjalka tarvitsee.

Pikkulinnun kauppa on ensimmäinen Nathalien edustajaksi päässyt Pohjolassa!

Paccas

Paccas Oy:n juuret ulottuvat yli sadan vuoden taakse. 1800-luvulla Kokkolan seudulle alettiin perustaa pieniä nahkaverstaita, joiden raaka-aineet saatiin kylistä. Työvoimaksi saatiin naisia, vanhuksia ja lapsia, kuten siihen aikaan oli tapana. Nahkaverstaista alkoi Kokkolan kehitys nahkakaupungiksi.

Satu Koittola on käsineiden valmistuksen taitaja jo neljännessä sukupolvessa. Halu jatkaa arvokasta, sukupolvelta toiselle siirtynyttä kädentaitoa ja yhdistää siihen uudenlaista muotoilua, sai hänet perustamaan Paccasen. Perinteinen osaaminen ja erityisesti käden anatomian (pienenkin) tunteminen on Pikkulinnun mielestä näissä rukkasissa verratonta!

Papu

"Innostuksesta ja inspiraatiosta syntyi tarina. Siitä alkoi yhteistyö vaatesuunnittelijan ja taiteilijan välillä. Lopputuloksena konkretisoitui uusi lapsenomainen visuaalinen maailma kirjan ja printtikankaan muodossa.", kertovat Papun luoneet Hanna-Riikka Heikkilä ja Anna Kurkela.

PAPU on kirjan päähenkilö, mutta myös päähenkilön nimeä kantava uusi suomalainen lastenvaatemallisto. Papu-malliston olemisen tarkoitus on kertoa tarinoita ja tarjota hykerryttävän ihania, ajan henkisiä mutta ajattomia lastenvaatteita, joita voi käyttää hyvällä omalla tunnolla. Malliston tuotesuunnittelun ja tuotannon perustana on yhteistyö, läpinäkyvyys, eettisyys ja ekologisuus, sekä mahdollisimman pitkä ja vähän ympäristöä kuormittava tuotteen elinkaari. Tuotteet suunnitellaan Suomessa ja valmistetaan EU:ssa henkilökohtaisesti tarkastetuilla yhteistyökumppaneilla.

Ensimmäinen kokonainen Papu-mallisto: "Papu ja nappisade" näki päivänvalon loppuvuodesta 2012. Malliston tuotesuunnittelusta ja tuotannosta vastaa Super Mukavan, DesignOnTampere ry:n ja Wetterhoffin kouluttama vaatesuunnittelija Anna Kurkela. Visuaalista maailmaa ja herkullisia printtejä piirtää näkyväksi taiteilija ja Kanelimaa-blogin pitäjä Hanna-Riikka Heikkilä

Tervetuloa uusi tulokas!

Poola Kataryna

Poola Kataryna on pieni helsinkiläinen designstudio. Poola Katarynan tavoitteena on tehdä ajattomia, oudon ihania designeja, jotka on tuotettu ekologisesti ja eettisesti - paikallisesti.

Popupshop

Vuonna 2007 perustettu Popupshop kertoo intohimokseen ajattomien perusvaatteiden tekemisen kestävästi ja korkealaatuisen. Klassisten ja siksi aina muodissa olevien vaatteiden ehdoton ihanuus onkin niiden vaivattomuus - Popupshopin vaatekappaleet voivat olla sikin sokin sekoitettuna alle ja päälle, ja kokonaisuus toimii varmasti.

Popupshop pyrkii hyödyntämään vaatteissaan innovatiivisia, kestäviä kankaita ja tarjoamaan kohtuuhintaisia, luonnollisia ja helposti valittavia moderneja vaatteita. Yritys haluaa valmistaa kaikki tuotteensa vastuullisesti ja reilusti läpi tuotannon - ja olemaan reilu myös asiakkaan näkökulmasta pyrkien käyttämään innovatiivisia ja kestäviä kankaita ja tarjoamaan kohtuuhintaisia, luonnollisia ja helposti valittavia vaatteita. Popupshopin tuotteen vaiheet.

Seimi

Idea seimi baby collection -lastenkalustemallistosta syntyi vuonna 2002 yhdessä Puustudio IDF Oy:n päähenkilöiden Merin ja Ollin esikoisen Ineksen kanssa. Huonekaluliikkeiden valikoima, lastentarvikeliikkeistä puhumattakaan, tuntui olevan kovin suppea etsittäessä laadukkaita, hyvin suunniteltuja lastenkalusteita. Ideoita ei Puustudiolta puuttunut, kuten ei kokemustakaan. Suunnittelutöihin värvättiin myös Merin vanhemmat, sisustusarkkitehdit Leena ja Hannu Peltonen, joiden kynistä lähtivät huikeat ajatukset seimistä, kotelosta ja myöhemmin myös rinki - syöttötuolista.

Ensimmäiset protyypit esiteltiin Habitare 2003 -messuilla Helsingissä. Pelkästään positiivisen vastaanoton myötä vahvistui ajatus malliston edelleenkehittelystä. Vuosi 2005 toi mukanaan seimin ensimmäiset toimitukset ulkomaille. Tuolloin syntyi myös sensaatiomainen rinki-syöttötuoli, joka on ajatuksena jo aivan uudenlainen. Rinki on myös selvittänyt tiensä Kölnin maailman suurimpien lastentarvikemessujen Kind+Jugendin Innovation Award 2005-kilpailun finaaliin.

Snug

Snug on sisustussuunnittelija Kerstin Reilemannin ja arkkitehti Berit Lüdecken studio Hannoverissa Sakassa. Vuodesta 2010 he ovat suunnitelleet yhdessä minimalistisia designtuotteita.

Snugin tuotteet syntyvät vahvasta inuitiosta ja suuresta intohimosta. Jokaisen tuotteen täytyy Kerstinin ja Beritin mukaan miellyttää ennen kaikkea heitä itseään. Muoto, maalaus ja työstötapa muuttavat hyvin tavalliset materiaalit uuden näköisiksi ja korkealaatuisiksi sistustustuotteiksi. Lue Snugin blogia.

Start Rite

Start Rite on epäilemättä yksi maailman vanhimmista kenkämerkeistä. Yritys syntyi 1792 Englannissa kun suutari James Smith ryhtyi valmistamaan kauneimpia mahdollisia kenkiä parhaimmista mahdollisista nahoista. Kengistä tuli menestys ja Smith päätti perustaa kenkätehtaan. Siihen asti kengät oli aina valmistettu käsin mittojen mukaan ja valmiskengät olivat täysin uusi ajatus.

Vuonna 1921 tehtaan nimeksi tuli Start Rite. Tänään Start Rite on synonyymi erinomaisille lastenkengille - joita myös Britannian kuningashuoneen pikkujalat käyttävät. Taitavan käsityön esimerkki on muun muassa kenkien takasauma, pieni yksityiskohta, joka vahvistaa kengän rakennetta ja täydentää kengän anatomisia omiaisuuksia - sopivuutta pikkujaloille.